No nonsense yoga voor de mens van nu

Bijgewerkt: 29 dec 2019

Van je fysieke en emotionele pijn af met Kaiut Yoga

Een pijnvrij lichaam en een rustig hoofd? Het klinkt bijna onvoorstelbaar in deze tijd en met onze levensstijl. Maar met Kaiut Yoga verbeter je jouw fysieke, emotionele en mentale gezondheid drastisch. Deze yogavorm herprogrammeert het lijf op celniveau. To good to be true? Kom de transformatie zelf ervaren tijdens een 3 daags mini-retreat van 18 t/m 20 januari 2020 in Houten met docente Rhea Stiekema. Wil je nog een stapje dieper schrijf je dan in van 11 t/m 18 februari 2020. Dan is de training voor de tweede keer in Nederland te volgen in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Tijdens dit eerste deel van de driedelige Kaiut Teacher Training, wordt diep ingegaan op de methode en visie. De perfecte tijd om kennis te maken dus. En niet alleen voor yogadocenten. Deze training is bedoeld voor iedereen die naar een pijnvrij en gezond leven verlangt.

Her-programmeer je lijf

Kaiut is een Braziliaanse yogavorm die voor letterlijk iedereen en elke leeftijdscategorie toegankelijk is - van topsporters tot minder valide. Bedenker Francisco Kaiut, chiropractor van oorsprong en bezield yogi, ontwikkelt en verfijnt de methode al 30 jaar. Razend populair in Brazilië en de VS, is Kaiut nu ook in Europa zijn opmars aan het maken. En wat zijn wij toe aan de effecten van deze yogavorm! Een groepsles voelt als een privé-les, omdat elke houding wordt aangepast precies aan jouw lichaam en jouw niveau. Regelmatige beoefening heft lichamelijke blokkades op, re-programmeert - oftewel heelt - het lijf, voorkomt veroudering en maakt het hoofd kalm.


Ons lijf heeft anno nu nogal wat te verduren. We zitten dagelijks urenlang achter computer- en telefoonschermpjes. Ons mechanisme is niet bedoeld om zoveel te zitten, dus krijgen we steeds meer lichamelijke en emotionele klachten. Zitten is zelfs zo ongezond dat het wordt bestempeld als het nieuwe roken. Kaiut Yoga is ontwikkeld om juist de mens van nu in deze levensstijl te ondersteunen. Eeuwenoude yogaposes zijn dertig jaar lang onderzocht, aangepast en verfijnd om juist aan de behoeftes van de moderne mens in de huidige maatschappij te voldoen. Je hoeft je leven dus niet drastisch om te gooien om wel je lichaam gezond en pijnvrij te houden of krijgen. En het interessante is, Kaiut Yoga is ook erg geliefd onder mensen die helemaal niet van yoga houden. Het is echt voor iedereen.


Kaiut maakt je bewust van je restricties en blokkades en het leert je jouw lichaam her- programmeren op celniveau. Je begrijpt de taal van je lichaam zonder zijn anatomie te hoeven kennen. Klinkt ingewikkeld? Is het niet! De houdingen zijn eenvoudig en de bewegingen subtiel. Kaiut maakt op intelligente wijze gebruik van de zwaartekracht waardoor veel houdingen liggend en zittend uitgevoerd worden. Bovendien hoeft je hoofd er niets van te begrijpen, terwijl je lichaam heelt. Naarmate je deze yogavorm langer beoefend, raak je steeds meer in een dromerige staat, terwijl je je ondertussen klaarwakker voelt. Zo kan je lichaam op celniveau in rust genezen, versterken en vanuit zijn werkelijke mogelijkheden functioneren.

Kaiut is voor iedereen - ook als je niet van yoga houdt. Als ervaren yogi of yogadocent je practice verdiepen, je bewustzijn vergroten en meer mensen helpen? Kaiut is in Brazilië en de VS al ruim dertig jaar in ontwikkeling en maakt sinds kort zijn entree in Europa. Word een van de eerste docenten in Nederland die deze bewezen en evoluerende yogamethode geeft. Verbeter en verleng het leven van velen. En niet alleen dat van yoga-lovers. Kaiut is met haar toegankelijke houdingen letterlijk voor iedereen. Een geweldige kans dus om je bereik te verruimen en meer mensen te inspireren en begeleiden. Geen docentenaspiratie, maar wel benieuwd naar een veilige en effectieve manier om je lichaam gezond te houden? Dan is het mini-retreat maar ook het eerste deel van de teacher-training met haar duidelijke uitleg een geweldige manier om je de beoefening eigen te maken en je welzijn voorgoed te transformeren.

Herdefinieer je toekomst

Onderzoek toont aan dat 80% van de bevolking te maken krijgt met chronische pijn. Het lijkt zo normaal, maar het is niet nodig om met pijn te leven. Kaiut helpt (chronische) pijn, blessures, gewrichtsstijfheid en emotionele problemen drastisch te verminderen en zelfs te genezen. Maar het doet meer. Het brengt je voorbij de blokkades naar je volle potentieel als mens. De meeste mensen beseffen niet waar hun lichaam toe in staat is. Waarom zou je in restrictie leven als er zoveel meer mogelijk is? Via Kaiut ontdek je je ware potentie ver voorbij je yogamat: op je werk, in je sportbeoefening en in samenzijn met vrienden en familie. Kaiut verandert de kwaliteit en lengte van je leven.
DATA:

KAIUT yoga Mini-retreat (3dgn)

Start: vrijdag, 17 januari om 07:30 p.m.

Eindigt: zondag, 19 januari om 04:00 p.m.

LOCATIE:

Tante Truus in Houten (NL)

PRIJS:

€154,- (incl; 6-8 uur les, 1x lunch, koffie thee en lekker 3 dgn)


TEACHER TRAINING met Francisco Kaiut

Start: dinsdag, 11 februari om 09:00 a.m. Eindigt: dinsdag, 18 februari om 05:00 p.m. DAGELIJKS SCHEMA

09:00 a.m. – 12:00 p.m.: les

12:00 p.m. – 02:00 p.m.: lunch

02:00 p.m. – 05:00 p.m.: les

LOCATIE:

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109, 1016 PL, Amsterdam

PRIJS:

€ 1.407,77Met heel veel dank aan journaliste, tekstschrijfster en lieve vriendin @elaine brand


293 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Gray LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
PARTNERS & LINKS

Beste jij,

Welkom @Rhe-set Yog@home shala, gelegen in het midden van de echte Nederlandse weilanden in Wilnis, tussen Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Alle yogalessen @the Rhe-set home shala worden in kleine groepen gegeven en live gestreamd. Naast de shala-lessen zijn er verschillende pop-up-, privé-, gestreamde en zakelijke lessen, maar ook coachingsessies, workshops en retraites. Rhe-set yoga is voor iedereen, voor elk lichaamstype en overal. Het is niet alleen een levensstijl, maar een verwijzing naar onze ware zelf / natuurlijke staat. Algemene

 

voorwaarden | Privacybeleid

Rhe-set
skiswissalps-logo.png

© 2018 by Rhea Stiekema & WIX